2016. február 9., kedd

"Mindenki várakozva néz rád, és te idejében adsz nekik eledelt. Kinyitod kezedet, és kielégítesz minden élőlényt kegyelmesen." (Zsolt. 145, 15-16)

A gondviselés Ura a mi Atyánk több mint 7 milliárd földi (emberi) teremtményéről kell gondoskodjon napjainkban. Néha az ember csak elgondolkozik azon, hogy egyáltalán hol lehet ennyi embernek megfelelő eledelt termelni a pusztuló bolygón. Hiszen lassan már valóban csak tövist és bogáncskórót terem, miközben az ember pedig arca verítékével küzd a napi eledelért. Másfelől pedig ne is beszéljünk akkor az afrikai éhínségről, vagy pedig a migránsok napi ellátásáról.
De miközben ezek a gondolatok netalán teljesen kitöltenék gondolatainkat, aközben eszünkbe juthat a bibliai történet, ahol a Tibériás tavánál Jézus Krisztus az Őt hallgató tömeget -ötezer embert- leülteti, majd pedig az öt kenyeret és két halat megáldva szétosztja. Mindenkinek jut, jól laknak az emberek és maradékként pedig tizenkét tele kosárral gyűjtenek össze. 
Nos, ilyen a kegyelmes Isten. Kinyitja áldó kezeit és önmagát adja a test és lélek eledeleként azért, hogy övéinek mind testi, mind lelki tápláléka legyen. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése