2015. augusztus 23., vasárnap

"Ezért Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban, mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős." (2Kor. 12,10)

A próbatételek skálája igen széles a keresztyén ember számára. De az, hogy ki miben leli illetve találja meg örömét manapság, még mai szemmel nézve is szinte mazohizmusként hat Pál apostol fenti kijelentéséből. Nem csalás és nem ámítás: az apostol hiteles megpróbáltként számol be arról, hogy miket élt meg és miket állt ki Krisztusért. Ehhez képest a mai hitpróbák szinte együgyű  játéknak tűnnek, de azért még sem bagatellizálhatóak el.
A világ újra és újra bepróbálkozik az emberek lelki üdvének kérdésében, és újra és újra arra késztetnek, hogy sokszori erőtlenségeinkben is a Krisztus erejével védekezzünk. Pál apostol pedig éppen erre utal saját példájában. Számunkra viszont ez kellő útmutatás és megfelelő igei támpont, mint lehetőség a bizonyítottan győztes küzdelem vonatkozásában. Mert csak azt győzhetik le közülünk hitében, aki nem Krisztus erőtlenségéből tud erőt meríteni, és csak az tudják eltántorítani közülünk szilárd meggyőződéséből, akinek törékenysége a világ szilárdságára épült. 
Teljen ezért hát örömünk Krisztusunkban és a neki köszönhető erőnkért ma is. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése