2015. május 24., vasárnap

"Nem hatalommal és nem erőszakkal, hanem az én Lelkemmel - mondja a Seregek Ura!" (Zak. 4,6)
Vajon mitől "működnek" a dolgok? Sokszor feltesszük a kérdést. A gépkocsi benzinnel, avagy gázolajjal működik. Az elektromos eszközök árammal működnek. Ha nincs "térerő", akkor hiábavaló a szuper okostelefon. Az emberi szervezet is "működik". Diszfunkciónak nevezzük az állapotot, amikor valami elromlik, és működésképtelen. Vissza kell helyezni működési állapotba.
Pünkösd ünnepén az a jó hír, hogy mindennek a működéséhez éppen a Szentlélek munkájára van szükségünk. Lélek nélkül nincs igazi élet, csak látszat élet. A Szentlélek a terv, az elgondolás és az újjászületés egyben. Amikor a fogságból visszatért emberek hozzáfogtak a templom újjáépítéséhez, akkor hangzott el ez a kijelentés. Nem külső segítség, nem is befolyás, nem is pénz dönti el a kérdést, hanem Isten Lelke. Ha pedig megnyerik egyesek Isten Szentlelkét, akkor  az akadályok eltörpülnek előttük, a gátak eltűnnek, a bilincsek felengednek. Mert Neki nem lehet ellenállni. Ezt a Lelket kérjük ma imádságban. Isten élő Lelke, jöjj! Ámen.

Áldott pünkösdi ünnepet kívánnak az Ige szolgálattevői: Simon Attila, Képíró Gyula, Szatmári Elemér és Bancea Gábor lelkipásztorok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése